Funderingsherstel: de kosten, procedure en soorten funderingen

Funderingsherstel kosten

Heb jij het idee dat de fundering van je woning nadere inspectie vergt? Dan is het tijd om een specialist in te schakelen. De funderingsherstel kosten kunnen verschillen op basis van een aantal factoren.

Funderingsproblemen herkennen

Met name bij zware constructies zoals kantoorpanden is de kans op problemen aan de fundering aanwezig. Echter kun je ook bij een woonhuis tegen problemen in de fundering aanlopen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze problemen zelf te herkennen. Er zijn namelijk een aantal opvallende verschijnselen die je bij kunt houden om te zien of je fundering aan hulp toe is. Zie je bijvoorbeeld scheuren ontstaan in het plafond, de muren of de vloer? Dan kan het zijn dat er problemen in de fundering zijn ontstaan. Ook als je signalen ziet dat er verzwakking plaatsvindt dan is het tijd om aan de bel te trekken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan klemmende ramen en deuren of een vloer die plotseling schuin af lijkt te lopen terwijl dat vroeger niet het geval was. Ook als je veel lekkages hebt dan kan dit met de fundering te maken hebben.

Funderingsherstel kosten

Een onderzoek laten uitvoeren

Wanneer je het vermoeden hebt dat er iets aan de hand is met de fundering dan is het tijd om een funderingsonderzoek uit te laten voeren. Dan komt er een specialist het pand onderzoeken. Maar ook als je een nieuwe woning gaat kopen dan is het verstandig om een specialist naar de fundering te laten kijken. Bij een verbouwing is dit ook altijd het advies. Tijdens zo’n onderzoek wordt er grondig gekeken naar de opbouw van de constructie en de gebruikte materialen. Er kunnen ook nog graafwerkzaamheden plaatsvinden als onderzoek naar de constructie niet voldoende blijkt. De kosten van zo’n onderzoek zijn afhankelijk van meerdere factoren waaronder het oppervlakte waar het om gaat. Dient de woning van de buren ook onderzocht te worden? Dan kan het voordelig zijn om dit tezamen uit te voeren en de betalen.