Graniet tegels

Graniet tegels zijn net als leisteen en marmer, een natuursteen. Bent u op zoek naar een exclusieve, onverwoestbare en onderhoudsvrije vloer die volledig naar uw smaak en wensen afgestemd is en eventueel gecombineerd kan worden met vloerverwarming? Dan bieden granieten tegels een uitkomst.

logo

Graniet is een veel voorkomend stollingsgesteente. Het is te herkennen aan de gelijkmatige en gespikkelde structuur. Het gesteente ontstaat door afkoeling van heet, gesmolten materiaal binnen de aardkorst. Graniet bestaat uit een mengsel van verschillende mineralen. Door het polijsten van de toplaag met diamant ontstaat de mooie glanzende toplaag die zo kenmerkend is voor graniet. Door de glans in combinatie met de kleuren en structuren in deze natuursteen krijgt graniet zijn chique uitstraling.

Graniet tegels zijn in vele maten en kleuren leverbaar. Ook de hardheid, de structuur en de tekening (bijv. de aanwezigheid van fossielen) varieert. Graniet is  uitermate geschikt voor vloerverwarming: een energiezuinige en vooral comfortabele warmtebron.

Graniet kent men meestal wel van de glanzende aanrechtbladen, die ook nu nog in vele keukens te vinden is. Vrijwel onverwoestbaar en blijvend mooi. Maar graniet kan dus ook uitstekend op de vloer worden toegepast, daarmee krijgt uw badkamer, woonkamer, toilet en dergelijke dezelfde chique uitstraling die men meestal alleen in luxe hotels terugvindt.