post

Tegenwoordig worden alle nieuwe huizen voorzien van isolatie. De meest voorkomende vorm van isolatie is spouwmuurisolatie en dakisolatie. Het is echter mogelijk om uw huis op nog een aantal verschillende plaatsen te isoleren, die bijdragen aan het milieuvriendelijker maken van uw huis. Hieronder vindt u de meest gekozen plekken voor isolatie:

  1. Dakisolatie wordt aan de binnen- of buitenkant van het dak aangebracht. Dakisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte het huis verlaat via het dak. In de meeste gevallen wordt het dak aan de binnenkant geïsoleerd, maar het is ook mogelijk om de buitenkant te isoleren. Bij het isoleren van de buitenkant wordt de dakconstructie extra beschermd.
  2. Huizen jonger dan 25 jaar zijn al voorzien met gevelisolatie in de vorm van spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie voorkomt dat er warme of koele lucht het huis verlaat via de muren. Spouwmuurisolatie is isolatie tussen de binnenmuur en buitenmuur van het huis.
  3. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder kou in de vloer trekt, hierdoor kunt u rustig met blote voeten door uw woning lopen. Vloerisolatie wordt aangebracht onder de vloer, op deze manier ziet u er niks van.
  4. Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat u geen last van vocht en schimmel in uw huis krijgt. Een kruipruimte is op verschillende manieren te isoleren. U kunt voor deze isolatie het best een deskundig bedrijf raadplegen.

Voordelen van isolatie

Het goed isoleren van uw woning is in eerste instantie een behoorlijke investering. Echter kent het voordelen die het de moeite waard zijn om hierin te investeren. Hieronder vindt u de grootste voordelen van huisisolatie:

  1. Goed voor zowel uw portemonnee als het milieu. De isolatie zorgt ervoor dat de warme lucht in uw huis blijft, hierdoor hoeft u minder te stoken. Dit is natuurlijk weer gunstiger voor de energierekening aan het eind van de maand. Het mindere energieverbruik zorgt er ook voor dat u milieuvriendelijk bezig bent.
  2. Het huis krijgt een hogere woningwaarde. Goede isolatie in uw woning zorgt ervoor dat het energielabel van uw huis verbeterd. Dit zorgt er voor dat de taxatiewaarde van uw woning hoger uitvalt.
  3. Het geïnvesteerde bedrag wordt snel terugverdient. Het isoleren van een woning is een grote investering, echter wordt dit gemiddeld gezien binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Dit maakt de investering redelijk goed te overzien. Daarnaast stimuleert de Nederlandse overheid een duurzaam en milieubewust huis in de vorm van subsidies.
  4. Huisisolatie maakt het wonen in uw huis aangenamer. In de winter blijft de warmte heerlijk in het huis en in de zomer zorgt de isolatie ervoor dat de warmte buiten blijft. Dit maakt het wonen in een goed geïsoleerde woning een stuk comfortabeler.

De woning valt dus op veel verschillende manieren te isoleren en er zitten de nodige voordelen aan deze investering. Een goed geïsoleerde woning is beter voor het milieu en daarnaast bespaart u ook nog eens op de energiekosten.