post

Wil je zelf een schutting plaatsen?

Bij een tuin hoort een zogenaamde erfafscheiding of wel schutting. Op die manier wordt duidelijk dat dit stuk grond privé gebied is en dat betreden niet gewenst is. Het beschermt daarnaast tegen ongewenste nieuwsgierigheid.

Schutting plaatsen

Staat er al een schutting? Vraag dan aan de buren of jullie samen een nieuwe schutting plaatsen en de kosten delen, want uiteindelijk hebben jullie er ook beide plezier van. Gaat het om koopwoningen? Dan kan het zeker geen kwaad om bij het kadaster de beschrijving van het grondstuk op te vragen. Dat kan veel gedoe over een paar centimeters voorkomen. Zijn deze hordes genomen, dan wordt het tijd om de schutting uit te zoeken, zodat deze investering ook bijdraagt aan het verfraaien van de tuin.

Zelf plaatsen of laten doen?

Wil je zelf een schutting plaatsen of laat je dat liever doen? Deze vraag hangt vooral samen met de soort schutting. Een gewone houten schutting kun je zelf plaatsen, terwijl een gesloten schutting van beton of kunststof beter door een vakman geplaatst kan worden. Een schutting plaatsen luistert nauw.

* Zorg altijd voor ondersteuning, goed gereedschap en goed materiaal, zoals een goed gevulde gevulde gereedschapswagen.

* Nadat de lengte uitgemeten is, de twee eindpunten bepaald zijn en het touw gespannen, kan begonnen worden.

* Zet geen palen direct in de grond, want daardoor zal het hout langzaam gaan rotten. Gebruik extra gegalvaniseerde paalpunten, waarin de houten palen geplaatst worden.

* Zorg voor gegalvaniseerde kopdeksels voor de palen, zodat ook van bovenaf water geen invloed heeft op de palen.

* Zijn de palen waterpas geplaatst, kan het hangen van de schuttingelementen beginnen. De meeste elementen hebben twee bevestigingspunten. Aan te bevelen is om ook aan de onderkant de schutting aan de paal te bevestigen. Daardoor krijgen rukwinden en storm geen vat op de elementen. Dat voorkomt dat de schutting omver geblazen kan worden.

post

Inschroefmoer, wil jij dit?

Ben jij op zoek naar een inschroefmoer omdat jij aan de slag gaat in de bouw en je hebt deze schroeven nodig om balken te gaan verbinden met bouten? Of wil je meer informatie over deze moeren te weten komen? Dat kan! Tech Winkel heeft een groot assortiment aan deze moeren. De inschroefmoer heeft aan de binnen en buitenkant een schroefdraad en dit maakt hem speciaal. Aan de binnenkant heeft hij metrisch schroefdraad en aan de buitenkant heeft hij scherp schroefdraad met grove spoed. Aan het uiteinde vindt meestal een snee plaats en op deze kun je met het plaatsen van deze moer kracht gaan uitoefenen om hem zo te laten verankeren en dat die dan goed in de houten balk bijvoorbeeld zit zodat de bout goed zit. Er bestaan ook moeren met een zeskantige uitsparing waardoor ze zichzelf kunnen verankeren als je ze erin doet. 

Inschroefmoer

Waarvoor gebruik je hem eigenlijk?

Deze moer wordt ook wel een rampamoer genoemd, en hij wordt gebruikt voor het monteren van een bout in zacht materiaal zoals in hout of in kunststof. De inschroefmoer wordt in een voorgeboord gat gedaan en daarna wordt dan de bout in de moer gedaan zodat je een goede en stevige connectie hebt. Er bestaan ook speciale moeren die in steen of metaal kunnen, dit wordt gedaan als daar het oorspronkelijke schroefdraad weggesleten is of als die gewoon kapot is gegaan. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website en contact opnemen!

Inschroefmoer
post

Betonwapening? Dat regel je natuurlijk met betonstaal!

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt voor de totstandkoming van veel bouwwerken beton gebruikt. Vooral bij de fundering komt het niet vaak voor dat beton achterwege blijft. Maar wist je ook dat alleen beton voor een echt goede fundering vaak onvoldoende is? Dat zit zo. Beton biedt natuurlijk stevigheid aan een gebouw. Daar komt bij dat beton in staat is drukkrachten die op een bouwwerk vrijkomen op te vangen en te neutraliseren. Echter komen op gebouwen ook trekkrachten vrij. Deze kunnen niet door beton worden opvangen. Daarom is het essentieel dat beton gewapend wordt. Wapening met betonstaal is daarbij een gangbare methode. Betonstaal komt vervolgens in diverse soorten. Hieronder wordt een aantal van deze soorten betonstaal uitgelicht.

Bouwstaalmatten

Bouwstaalmatten worden zeer vaak gebruikt om vloeren en muren van beton mee te wapenen. Onder de bouwstaalmatten vallen verschillende soorten te onderscheiden, te weten: 

• Standaardmatten. Hier wordt meestal van gebruik gemaakt. Deze matten danken hun populariteit aan hun gebruiksgemak: aan alle kanten zijn ze voorzien van stekken, dus kun je deze matten gemakkelijk aan elkaar vastmaken. Op die manier kun je grote oppervlakten snel van betonwapening voorzien. 

• Lettermatten: dit zijn bouwstaalmatten waar een boog in zit. Dikwijls worden deze ingezet om specifieke, halfronde delen van een gebouw mee te wapenen. Bij tunnels worden lettermatten ook regelmatig gebruikt.

• Speciaalmatten: dit zijn matten die op maat worden gemaakt voor een specifiek, afgezonderd bouwproject. 

Betonstaal

Gegalvaniseerde betonmatten

Gegalvaniseerde betonmatten staan bekend om hun goede prestaties op het gebied van duurzaamheid. Dit komt doordat deze matten daadwerkelijk worden gegalvaniseerd nadat ze in elkaar zijn gelast. De voordeligheid hiervan uit zich in het feit dat deze matten vrijwel niet roesten. Voor weersomstandigheden zoals regen, hagel, ijzel of sneeuw hoef je hiermee niet bang te zijn. Daardoor gaan ze langer mee dan welke mat dan ook. Overigens worden deze matten ook veelvuldig door particulieren gebruikt om hun tuin mee af te bakenen. Gegalvaniseerde betonmatten staan hierdoor ook wel bekend als betongaas of draadmatten.

Wapeningskorven

Wapeningskorven zijn in wezen gemaakt van betonijzer. Dit betonijzer is afkomstig van het vloeibare staal dat in een hoogoven is of wordt omgesmolten. Is dit staal eenmaal vloeibaar, dan worden er rechthoekige staven van gemaakt die vervolgens in een kromming worden gefabriceerd zodat het geheel de vorm krijgt van een korf. Meestal wordt een wapeningskorf in liggende positie als wapening aangebracht.

Betonstaal

Poerwapening

Om te weten wat poerwapening is, is het ten eerste belangrijk dat je weet wat een poer eigenlijk is. Een poer is een voorwerp dat ondersteuning biedt om de krachten die op een gebouw vrijkomen tot in de ondergrond over te dragen. In zekere zin maakt een betonnen poer dus gewoon deel uit van de fundering van een bouwwerk. Om die reden weet je gelijk dat het wapenen van deze poer ook nodig is. Poerwapening biedt dat. Meestal gebeurt dat met een stalen bewapening, bijvoorbeeld in de vorm van een korf. Doorgaans wordt poerwapening in staande positie aan de poer gehecht.

post

I-Kook keuken vestiging ook in Oss

Ben jij je huidige keuken beu of is deze aan vervanging toe? Er zijn diverse mogelijkheden om een nieuwe keuken te kopen. Je koopt een keuken en laat hem plaatsen, full service! Je kunt ook een nieuwe keuken bestellen bij I-Kook en deze zelf monteren. Bij deze aanbieder is dat mogelijk. Er zijn van I-Kook vele vestigingen in Nederland. Welke er het dichtste bij jouw dorp of stad ligt kun je op de site i-kook bekijken. Woon je bijvoorbeeld in Nuland dan zal keuken Oss of Den Bosch het meest nabij zijn. Maak online een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Apparatuur

Keuken Oss voor inspiratie

Bezoek de fysieke winkel van I-Kook, keuken Oss of één van de andere locaties, voor inspiratie. Je kunt ook eerst de site i-kook.nl bekijken voor een indruk. De site geeft je veel info. De afbeeldingen van de keukens zorgen wellicht voor nieuwe ideeën en inspiratie. Via de site maak je een afspraak voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek met je keukencoach. Neem de tijd om de juiste keuken uit te zoeken. Wil je een keuken met kookeiland en heb je daar voldoende plaats voor? Bespreek je vragen met je persoonlijke keukencoach.

Maatkeuken
post

Meerdere ruimtes koelen of verwarmen

Door gebruik te maken van een Multisplit airco kun je meerdere ruimtes tegelijk verwarmen en koelen, voordeel hiervan is dat je maar een buitenunit nodig hebt. Met een buitendeel kun je van 2 tot wel 5 ruimtes koelen of verwarmen. Vaak wordt de airco gebruikt in praktijken met meerdere kamers, slaapkamers en winkels die meerdere ruimtes bevatten. Koelen en verwarmen is mogelijk, daardoor wordt de airco steeds meer gebruikt als opvolger van een CV op gas.

Multisplit airco

Zijn de binnendelen hetzelfde?

Een binnendeel werkt altijd hetzelfde als bij een enkele unit, alleen de vormen toepassingen kunnen anders zijn. Het meest gebruikte model wat er is het model wat aan de muur hangt. Maar bij een Multisplit airco kun je ook een plafondmodel gebruiken die net onder het plafond hangt. Bij een systeemplafond heb je de mogelijkheid om het binnendeel weg te werken boven het plafond, de warme of koude lucht komt dan via een rooster in het plafond de kamer binnen.Dit noemt men in vaktermen een kanaalunit.

Multisplit airco

Hoe werkt een airco met meerdere delen?

Het binnendeel in een ruimte zuigt de lucht aan, de lucht wordt gekoeld of verwarmd en weer uitgeblazen. Bij koude lucht wordt de warmte uit lucht gehaald, en via leidingen naar het buitendeel getransporteerd die de overtollige warmte naar buiten begeleid. Bij het verwarmen van lucht gebeurd precies het omgekeerde, omdat je slechts 25% van je energiebron nodig hebt is het een duurzame manier van verwarmen van verschillende ruimtes. Je kunt een Multisplit airco zien als een moderne warmtepomp. Wil je dus verduurzamen kan dit eenvoudig door het gebruik van deze airco.

post

Kwalitatief dekbedovertrek

Veel mensen hechten veel waarden aan hun nachtrust. Een goede nachtrust is dan ook erg belangrijk om overdag goed te kunnen presteren en goed in je vel te zitten. Een goede nachtrust begint allereerst bij de keuze van het juiste bed en bijbehorende kussen. Als je het juiste bed en het juiste kussen gevonden hebt is het belangrijk om een passend dekbedovertrek uit te kiezen. Het is belangrijk dat dit een weloverwogen keuze is, de keuze uit het verkeerde dekbedovertrek kan zelfs leiden tot slapeloze nachten. Dit kan bijvoorbeeld komen door de verkeerde afmeting of het het verkeerde materiaal. 

dekbedovertrek

Welk dekbedovertrek past bij mij?

Als je op zoek bent naar het dekbedovertrek dat het best bij jou past, is het belangrijk om te bedenken welk materiaal je het prettigst vindt. Er zijn namelijk veel verschillende materialen. Zo zijn er dekbedovertrekken van katoen, satijn-katoen, percale katoen, flanel en linnen. Daarnaast heb je een oneindige kleurkeuze mogelijkheid. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een romantisch design, een sportief design maar natuurlijk ook voor een standaard effen design.  

dekbedovertrek

Waar moet mijn overtrek aan voldoen?

Als je de juiste materiaalsoort met bijbehorende print gevonden hebt, is het nu belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende afmetingen. Zo zit er een verschil in lengte maten, er zijn bijvoorbeeld speciale afmetingen voor kleine kinderen. Daarnaast zit er een verschil in de breedte, je kan kiezen uit een één- of tweepersoons dekbed.

post

Meer te weten komen over mini led spots

Er zijn meerdere soorten mini led spots in het assortiment. De mini led spots hebben meestal wel een lage prijs. In het assortiment hebben ze vier verschillende soorten spots dat zijn:

 • De 1 centimeter spots
 • De 3 centimeter opbouwspots
 • De 31 millimeter inbouwspots
 • De 43 millimeter inbouwspots

Ze zijn erg populair onder de mensen omdat ze zo klein zijn kun je veel toepassingen invoeren. Ze zijn erg geschikt op verschillende plekken zoals:

 • In de badkamer
 • Onder een koofje
 • In de keuken
 • Onder een keukenkastje
 • In je caravan
 • In een camper

De spots kun je eigenlijk wel gebruiken in bijna elke ruimte die er is. Vooral bij plekken waar je vrij weinig ruimte hebt en je ze niet zichtbaar wilt hebben. 

1 centimeter opbouw rond en vierkant

Je kunt alle spots krijgen in een ronde en vierkant model. Je hebt verschillende varianten. Een 1 centimeter opbouw spot zijn ook beschikbaar in een ronde en een vierkante variant. Deze 3 Watt led spot is slechts 1 centimeter hoog en je kunt het vergelijken een 30 Watt halogeen lamp. Je kunt de lamp dimmen van 100% naar 10%, maar daar heb je wel een extra LED dimmer voor nodig. De terugverdientijd van deze spotjes is, maar liefst bij 6 branduren per dag ongeveer 11 maanden. Ze hebben een branduren van ongeveer 25.000 en ook hebben ze een kleurtemperatuurs tessen de 2500 en 2700 Kelvin. De vierkante variant hebben een afmeting van 60×60 millimeter en de ronde heeft een doorsnee van 60 millimeter.

post

Houtdraadbouten

Als je twee voorwerpen aan elkaar wil bevestigen dan kan je daar bouten voor gebruiken. Je hebt verschillende soorten bouten, waaronder houtdraadbouten. Dit zijn bouten met een kop met 6 kanten van gegalvaniseerd materiaal en omwikkelt met houtdraad. Je kan deze bouten vooral goed gebruiken bij houten constructies, waardoor houtschroeven niet sterk genoeg zijn. De houtdraadbouten zullen niet snel verbuigen of afbreken, terwijl dit met houtschroeven eerder gebeurt. Je kunt deze sterke bouten in combinatie met pluggen ook gebruiken voor bevestigingen aan beton en steen. Je kan met deze bouten onder meer schuttingen bevestigen en radiatoren ophangen. Een houtdraadbout is dus een goed bevestigingsmateriaal voor de wat zwaardere klus.

Soorten houtdraadbouten

Bij Bevestigingsexpert heb je verschillende soorten houtdraadbouten, waarbij je vooral moet opletten op de diameter van de bout. Je hebt houtdraadbouten van 5, 6, 7, 8, 10, 12 en 16 millimeter en kan de houtdraadbouten krijgen in een lengte tussen de 20 en 340 millimeter. Je hebt de bouten verder in de materialen RVS en staal en ook zijn er verschillende aandrijfmaten verkrijgbaar.

Houtdraadbout plaatsen

Als je iets wil bevestigen aan hard hout, steen of beton dan doe je er goed aan om eerst voor te boren, voordat je de houtdraadbout monteert. Voorboren zorgt er daarnaast ook voor dat het hout niet gaat splijten. Zorg ervoor dat het gat ongeveer even groot is als de kern van de houtdraadbout. Bij een te klein gat past het niet en bij een te groot gat blijft alleen het buitenste gedeelte van het schroefdraad in het hout zitten. De bout zit dan niet zo stevig vast. Zorg daarom dat je de juiste boor in huis hebt bij het monteren van een houtdraadbout. Steek na het boren van het gat de houtdraadbout door beide verbindingen heen en plaats een veerring om te voorkomen dat de verbinding lostrilt. Draai de kop aan met een passende schroevendraaier en draai de moer vast met een passende steek- of ringsleutel.

post

Verschillende soorten huisisolatie

Tegenwoordig worden alle nieuwe huizen voorzien van isolatie. De meest voorkomende vorm van isolatie is spouwmuurisolatie en dakisolatie. Het is echter mogelijk om uw huis op nog een aantal verschillende plaatsen te isoleren, die bijdragen aan het milieuvriendelijker maken van uw huis. Hieronder vindt u de meest gekozen plekken voor isolatie:

 1. Dakisolatie wordt aan de binnen- of buitenkant van het dak aangebracht. Dakisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte het huis verlaat via het dak. In de meeste gevallen wordt het dak aan de binnenkant geïsoleerd, maar het is ook mogelijk om de buitenkant te isoleren. Bij het isoleren van de buitenkant wordt de dakconstructie extra beschermd.
 2. Huizen jonger dan 25 jaar zijn al voorzien met gevelisolatie in de vorm van spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie voorkomt dat er warme of koele lucht het huis verlaat via de muren. Spouwmuurisolatie is isolatie tussen de binnenmuur en buitenmuur van het huis.
 3. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder kou in de vloer trekt, hierdoor kunt u rustig met blote voeten door uw woning lopen. Vloerisolatie wordt aangebracht onder de vloer, op deze manier ziet u er niks van.
 4. Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat u geen last van vocht en schimmel in uw huis krijgt. Een kruipruimte is op verschillende manieren te isoleren. U kunt voor deze isolatie het best een deskundig bedrijf raadplegen.

Voordelen van isolatie

Het goed isoleren van uw woning is in eerste instantie een behoorlijke investering. Echter kent het voordelen die het de moeite waard zijn om hierin te investeren. Hieronder vindt u de grootste voordelen van huisisolatie:

 1. Goed voor zowel uw portemonnee als het milieu. De isolatie zorgt ervoor dat de warme lucht in uw huis blijft, hierdoor hoeft u minder te stoken. Dit is natuurlijk weer gunstiger voor de energierekening aan het eind van de maand. Het mindere energieverbruik zorgt er ook voor dat u milieuvriendelijk bezig bent.
 2. Het huis krijgt een hogere woningwaarde. Goede isolatie in uw woning zorgt ervoor dat het energielabel van uw huis verbeterd. Dit zorgt er voor dat de taxatiewaarde van uw woning hoger uitvalt.
 3. Het geïnvesteerde bedrag wordt snel terugverdient. Het isoleren van een woning is een grote investering, echter wordt dit gemiddeld gezien binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Dit maakt de investering redelijk goed te overzien. Daarnaast stimuleert de Nederlandse overheid een duurzaam en milieubewust huis in de vorm van subsidies.
 4. Huisisolatie maakt het wonen in uw huis aangenamer. In de winter blijft de warmte heerlijk in het huis en in de zomer zorgt de isolatie ervoor dat de warmte buiten blijft. Dit maakt het wonen in een goed geïsoleerde woning een stuk comfortabeler.

De woning valt dus op veel verschillende manieren te isoleren en er zitten de nodige voordelen aan deze investering. Een goed geïsoleerde woning is beter voor het milieu en daarnaast bespaart u ook nog eens op de energiekosten.

post

Tips voor een bezichtiging met een makelaar

De huizenmarkt trekt flink aan. In steden als Amsterdam en Utrecht moet je na de bezichtiging razendsnel beslissen. Soms zelfs nog op dezelfde dag, anders is het huis of appartement al voor je neus weggekaapt. Wie in Amsterdam of Utrecht een geslaagd bod wil uitbrengen op een huis, moet niet alleen het hoogste bod uitbrengen, maar eigenlijk ook geen voorbehoud van financiering maken.

De aankoopmakelaar is niet altijd je beste vriend

Eigenlijk ga je ervan uit dat de makelaar het beste met jou voor heeft en jouw belangen behartigd. Helaas is dit tegenwoordig niet altijd meer het geval. De makelaar verdient pas geld als de deal rond is.

In een overspannen huizenmarkt kiezen veel mensen toch voor een aankoopmakelaar omdat ze bang zijn een droomwoning mis te lopen. De makelaar kan met zijn contacten in de markt soms van dienst zijn, maar kijk wel wie je voor je hebt en waar je een goed gevoel bij hebt. Je weet het natuurlijk nooit, maar mocht er een goede klik zijn en de verkoop komt niet rond bij het ene huis. Misschien heeft hij wel een ander huis wat wel in jullie straatje past.

Vragen die je zeker moet stellen

Het is altijd belangrijk om te vragen hoe oud de cv-ketel is bij het kopen van een huis of appartement. Mocht er een oude cv-ketel in zitten, kost dit vaak rond de 2000 euro om het te vervangen. Koop je een appartement, vraag dan altijd aan de verkoper of je de notulen van de vergadering van de Vereniging van Eigenaren mag zien. Dan weet je wat er speelt, of er bouwkundige gebreken zijn, of er geluidsoverlast is.

Vraag altijd om een asbestvrij-verklaring. Is die er niet, dan is er waarschijnlijk ook geen asbestinventarisatie geweest. Vraag daar om. Natuurlijk probeert de makelaar dat weer van tafel te vegen.

Wil je nog meer tips bij het kopen van een huis? Seivda geeft je veel handige tips waar je op moet letten. Ga naar https://www.seivda.nl/ voor meer informatie.